Fotografie met display tijdens de zomeravondconcerten van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht

Wij waren erbij op het Vrijthof in Maastricht, volgens velen het meest romantische plein van Nederland. In ieder geval hét plein waar André Rieu voor het negende jaar op rij met een orkest, allerlei solisten en anderen gasten op heeft getreden. Te midden van de concertgangers op het overvolle Vrijthof liepen wij met fotodisplays rond en een op ware grootte kartonnen André waarmee men al feestend en walsend op de foto kon.

Bezoekers konden de gemaakte foto meteen terugzien op het scherm boven het hoofd van de fotograaf. Vervolgens kregen zij een kaartje uitgedeeld waarop de site vermeld stond waar dezelfde foto de dag erna terug te vinden was. Op dit kaartje was een barcode opgenomen, een unieke code waarmee de gefotografeerden hun eigen foto makkelijk en snel online konden terugvinden zonder langs de foto’s van anderen te hoeven scrollen. De foto’s op de fotosite konden vervolgens meteen via sociale media gedeeld worden of als aandenken aan het concert gedownload en/of gemaild worden.

De fotosite was helemaal in de stijl van de zomeravondconcerten van André Rieu ontworpen. Bezoekers lieten voordat ze hun foto konden terugzien hun email en land achter, zodat de organisatie van de concerten deze bezoekers uit binnen- en buitenland op de hoogte kan houden van toekomstige André Rieu evenementen. Maar bovenal wilde de organisatie bezoekers een leuk aandenken van de avond meegeven.